Инфо о вакцинацији - кликни на слику Линк ка порталу за пријаву - кликни на слику
 poziv za vakcinaciju eUprava vakcine 

Новогодишња чаролија

Новогодишња еуфорија увелико се осетила код малишана из „ Плавог чуперка“ већ почетком месеца децембра, када су свако на свој начин почели са припремама за овај, тако велики празник за све њих и за велики дочек тог добро знаног Деке који долази да их обрадује. Једна од лепших активности којима су сви обрадовали своје мештане у својим местима је сигурно била Новогодишња шетња уз музику и песму где су деца свим пролазницима делила новогодишње честитке и пожелела лепе жеље поводом Нове године. Свакодневно у свим местима низале су се предивне новогодишње активности, деца из централног објекта имала су прилике да гледају представу „ Три јелке“ коју су за њих припремили њихови васпитачи. Малишани из Шајкаша су имали свој мали кућни биоскоп у ком су уживали гледајући новогодишње цртаће, док су деца из Мошорина китила своју велики јелку у дворишту вртића и обрадовала своје родитеље предивним новогодишњим украсима. Деца из Лока су уз новогодишње капе дочекали пакетиће које су сви, у свим вртићима добили и ове, као и претходних година од Локалне самоуправе, а малишани из Вилова су организовали хуманитарну новогодишњу чајанку заједно са својим васпитачима и родитељима и сакупили 35 пакетића којима ће обрадовати децу из новосадског „ Свратишта“ и усрећити их. Маскенбалом и песмом дочекали смо и распуст и свима пожелели најпре здравља и среће пуне вреће а потом наравно и љубави!

СРЕЋНУ НОВУ 2022. ГОДИНУ ЖЕЛИ СВИМА НАША ВЕЛИКА ВРТИЋКА ПОРОДИЦА!


У сурет Годинама узлета

Нов намештај за вртић

Предшколска установа ''Плави чуперак'' од септембра 2022. улази у Нове основе предшколског програма, симболичног назива ''Године узлета''. Циљ новог програма је целовит развој и добробит детета кроз интегрисани приступ учењу, повезивање игре и других активности у простору који је инспиративан. У ове сврхе, новим, функционалнијим намештајем, опремљен је централни објекат у Тителу.

Предшколска установа, уз подршку локалне самоуправе, континуирано унапређује услове за игру и боравак деце у пријатном простору који развија машту и у ком, уз велико залагање свих васпитача и других запослених, малишани развијају своје потенцијале. Многе активности које су предузете у циљу припреме за увођење новог програма су у завршној фази: адаптација објекта у Вилову, нова игралишта у двориштима свих вртића са новим летњиковцима, гарнитурама за седење и пешчаницима како би игра на отвореном била што смисленија и забавнија.

Светски дан детета

MEЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ-

И ове године пандемија која је већ неко време присутна оспорила нам је наше традиционално окупљање и обележавање овог веома важног дана. На нашу срећу и деца и родитељи и васпитачи имали су велику жељу да на било који начин обележе овај за све нас- ВЕЛИКИ ДАН!

20. новембра је један посебан дан, свако детету је рођендан!

СВЕТСКИ ДАН ДЕТЕТА се слави зато нека вам ове мисли буду у глави:

Испуни свом детету дан-оствари његов мали сан!!

Заједно се играјте, стварајте, прошетајте, разговарајте...

Ако сте у шетњу кренули, понесите фењерчић како бисте на важност датума пажњу скренули,

Па га у 17:00 часова упалите и свима на свету срећу подарите!“

Овом поруком васпитачи су започели припреме а родитељи и деца радосно се одазвали па је неко угледајући се на претходне године упалио фењерчиће, неки су уживали са својом породицом проводећи најлепше тренутке, неко је свом детету тог дана испунио понеку дуго жељену жељицу а све како би љубављу и срећом обрадовао сву дечицу. Зато „ Нек` живи љубав, нек` се буди дан, нека свако дете има миран сан!“

Кад се вредне руке сложе

Како је наступио јесењи распуст, директор и васпитачи наше установе централног објекта дошл су на идеју да искористе ове дане како би средину за учење и радну собу наших најмлађих малишана из јаслица оплемене новим бојама, играчкама и средствима за рад како би је учиниле лепшом и подстицајнијом за дечији боравак у њој. Колегиницама су се као и увек у помоћи нашле и остале па су заједничким идејама и снагама довеле ову радну собу веома брзо до потпуно новог изгледа. Сада је још само остало да се распут заврши и да деца закораче у свој нови простор. .

Дечија недеља 2021 Тител

„ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ“

Уз најдивније поруке упућене сваком детету наше установе сви васпитачи централног објекта у Тителу дочекали су у понедељак сву децу и њихове родитеље уз музику и најлепше песме о деци и на тај начин званично је почела Дечија недеља. Након само пар сати сви малишани заједно са својим васпитачима и знатижељним пролазницима, родитељима, бакама и декама, на Парадном тргу , променила су свакодневну слику нашег места коју су обојила у најлепше дугине боје сликајући као прави уметници, уживајући и дружећи се са мештанима. Велику пажњу привукла су само дан касније деца две предшколске и старије групе која су организовала продајну изложбу свих својих ручних радова у чијој изради су им помогли њихови родитељи и млађи другари. Препоносна деца опробала су се у улози трговаца на тителској пијаци и измамили осмехе свих људи који су се тога дана нашли на том месту а сва прикупљена средства уложиће у куповину играчака по својој жељи. Како је спорт важан за физички развој деце тако и он није изостао па су се деца предшколских група такмичила између себе док су им подршку пружали другари из млађих група, који су за задатак имали да свом другу поклоне леп цртеж са лепом поруком којом исказују своје пријатељство.

Последњи дан овогодишње Дечије недеље завшрен је музичким и плесним активностима.

Дечија недеља 2021 Лок, Вилово и Гардиновци

ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ“

Дечија недеља у нашим вртићима у свим насељеним местима.

ЛОК

Уз добро познате стихове из наслова ове приче и у разговору о међусобном разумевању , прихватању и дечијим правима, мешовита група из Лока заједно са својом васпитачицом направила је плакат који је у шетњи кроз своје место приказивала својим мештанима и тиме истицала важност најмлађих-деце.

У свом већ дугогодишњем традиционалном вашару коју малени вртићани из Лока организују заједно са основном школом, деца су јачала односе и везу вртића и породица деце тако што су заједничким трудом израдили разне предмете и играчке коју су деца продавала једног пијачног јутра свим заинтересованим пролазницима. Такође, ова деца су уз помоћ својих вредних родитеља успела да прикупе разне материјале и средства којима ће опремити двориште свог вртића у ком ће моћи да бораве играјући се и уживајући. У наставку Дечије недеље атмосфера у Локу протекла је весело и раздрагано... а ми се из Лока сада сви заједно селимо у Вилово.

ВИЛОВО

Деца припремно предшколске групе у Вилову први дан Дечије недеље провели су у шетњи кроз своје насељено место где су својим мештанима желели да објасне шта за сву децу овог света значе нарадни дани који су пред свима нама и да се зна која су то дечија права. Лепим порукама љубави и мира деца су заустављала сваког пролазника и поред лепог стиха делила и позивнице за свој први продајни вашар.

Наредног дана ова група имала је част да у дворишту свог вритћа угости своје родитеље којима су приредили један спорстки и такмичарски дан под слоганом „ Мој тата је јак, а сигурно је јака и моја мама али то ће нас уверити и сама“ . Безброј гласних осмеха одзвањало је двориштем док су се и мама и тата дтрудили да победе. У среду један сасвим обичан пијачни дан био је зачињен делијим гласовима деце обе васпитне групе који су се чули како позивају пролазнике да прићу њуховим тезгама и увере су у све дивне предмете које су деца израдила са својим родитељима. Деца мешовите групе угостила су археолога, упознали се са тим занимањем и уживала истражујући са њим док су деца предшколске групе посетила цркву „Стефан Дечански“ где их је угостио свештеник Стојан Марић препричавајући им разне беседе о деци. Последњи дан Дечије недеље ове две васпитне групе посветила су физичким активности где су млађа деца пуштала змајеве које су направила на радионици са својим родитељима а предшколци су свој дан посветили музичким активностима.

ГАРДИНОВЦИ

Припремно мешовита група из Гардиноваца Дечију недељу је отворила музичким и плесним активностима, разговорима о другарству и графичким приказом свог друга или другарице. Остварена је сарадња са родитељима који су заједно са децом исртавајући по бетону у дворишту вртића допринели да деца подстичу развој покрета и координацију боравком на отвореном простору. Израђен је плакат „ Дрво пријатељства“ као и заставице које приказују која су то дечија права. И ова група као и све претходне била је вредна израћујући разне предмета од разних материјала које је продавала на пијаци својим мештанима. У својој радној соби услед лошег времена тог дана деца су уживала у спорстким такмичарским играма и развијала свој такмичарски дух.

Бројач посета

188941

Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Будите одговорни

20200323 134207

Мој Тител

moj titel logo