Дечија недеља 2021 Лок, Вилово и Гардиновци

ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ“

Дечија недеља у нашим вртићима у свим насељеним местима.

ЛОК

Уз добро познате стихове из наслова ове приче и у разговору о међусобном разумевању , прихватању и дечијим правима, мешовита група из Лока заједно са својом васпитачицом направила је плакат који је у шетњи кроз своје место приказивала својим мештанима и тиме истицала важност најмлађих-деце.

У свом већ дугогодишњем традиционалном вашару коју малени вртићани из Лока организују заједно са основном школом, деца су јачала односе и везу вртића и породица деце тако што су заједничким трудом израдили разне предмете и играчке коју су деца продавала једног пијачног јутра свим заинтересованим пролазницима. Такође, ова деца су уз помоћ својих вредних родитеља успела да прикупе разне материјале и средства којима ће опремити двориште свог вртића у ком ће моћи да бораве играјући се и уживајући. У наставку Дечије недеље атмосфера у Локу протекла је весело и раздрагано... а ми се из Лока сада сви заједно селимо у Вилово.

ВИЛОВО

Деца припремно предшколске групе у Вилову први дан Дечије недеље провели су у шетњи кроз своје насељено место где су својим мештанима желели да објасне шта за сву децу овог света значе нарадни дани који су пред свима нама и да се зна која су то дечија права. Лепим порукама љубави и мира деца су заустављала сваког пролазника и поред лепог стиха делила и позивнице за свој први продајни вашар.

Наредног дана ова група имала је част да у дворишту свог вритћа угости своје родитеље којима су приредили један спорстки и такмичарски дан под слоганом „ Мој тата је јак, а сигурно је јака и моја мама али то ће нас уверити и сама“ . Безброј гласних осмеха одзвањало је двориштем док су се и мама и тата дтрудили да победе. У среду један сасвим обичан пијачни дан био је зачињен делијим гласовима деце обе васпитне групе који су се чули како позивају пролазнике да прићу њуховим тезгама и увере су у све дивне предмете које су деца израдила са својим родитељима. Деца мешовите групе угостила су археолога, упознали се са тим занимањем и уживала истражујући са њим док су деца предшколске групе посетила цркву „Стефан Дечански“ где их је угостио свештеник Стојан Марић препричавајући им разне беседе о деци. Последњи дан Дечије недеље ове две васпитне групе посветила су физичким активности где су млађа деца пуштала змајеве које су направила на радионици са својим родитељима а предшколци су свој дан посветили музичким активностима.

ГАРДИНОВЦИ

Припремно мешовита група из Гардиноваца Дечију недељу је отворила музичким и плесним активностима, разговорима о другарству и графичким приказом свог друга или другарице. Остварена је сарадња са родитељима који су заједно са децом исртавајући по бетону у дворишту вртића допринели да деца подстичу развој покрета и координацију боравком на отвореном простору. Израђен је плакат „ Дрво пријатељства“ као и заставице које приказују која су то дечија права. И ова група као и све претходне била је вредна израћујући разне предмета од разних материјала које је продавала на пијаци својим мештанима. У својој радној соби услед лошег времена тог дана деца су уживала у спорстким такмичарским играма и развијала свој такмичарски дух.

Бројач посета

269009

Календар

јул 2024
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Информатор о раду

plavi cuperak logo

Мој Тител

moj titel logo