Дечија недеља 2021 Шајкаш i Мошорин

ШАЈКАШ

Селимо се из Гардиновца у Шајкаш и тамо на самом улазу у вртић затичемо мноштво породичних цртежа и лепих порука коју су деца заједном са својим родитељима припрамала и од којих је настао „ Чуперков буквар дечијих права“.

Наредног дана ови малишани су заједно са професором ликовне културе Лазаром Парошким у центру свог места сликали и учили разне ликовне технике и привлачили мештане да им се придруже. Спорта никада доста па су се деца у својим радним собама опробавала у разним такмичарским играма након чега су, одмарајући се од физичке активности, правили пано пријатељства и лицидерска срца са порукама у виду слогана Дечије недеље. Ови драги мали чуперци Дечију недељу затворили су у виду манифестације под називом „ Шеширијада“ и „ Луде фризуре“ и на тај начин остварили сараднњу са родитељима који су били велика подршка како у изради а тако и у шетњи кроз место где су имали прилике да покажу своје ручне радове са поносом.

....мало даље од места Шајкаш, надомак Тителског брега налази се Мошорин, једно мало место са предивним објектом установе „ Плави Чуперак“ ....идемо право тамо да видимо како су малишани обележили Дечију недељу...

МОШОРИН

Дечију недељу деца свих васпитних група из Мошорина отворили су разговором о дечијим правима које су окачили на видно место које њихови родитељи и сви други заинтересовани могу да прочитају и из њих сазнају све што је деци важано, а само дан касније родитељи су могли да их виде на радионици коју су дошли да имају заједно са својом децом у дворишту овог вртића. Родитељи су на бедему дворишта које је дугачко толико да ограђује цело двориште - оцртавали контуре свог детета и на тај начин настао је један велики „ Ланац пријатељства! „ На јесењој продајној изложби ових малишана могли су се видети разни продукти ...од „ теглица пуних јесени“ до производа по сопственом избору које су деца изложила у просторијама Месне заједнице и продавала их свим купцима који су се заинтересовано нашли на том месту. Посећена је народна библиотека „ Стојан Трумић“ где су се деца упознала са сврхом и начином рада библиотеке и добила бесплатну чланарину за читање књига. Посета археолога Бранке Несторовић изражајно је привукла дечије интересовање где су деца имала прилику да праве разне предмете од глине и науче различите нове појмове и ствари. Дечију недељу деца су затворила нацртавши цртеже и лепе поруке за сву децу света.

Бројач посета

269009

Календар

јул 2024
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Информатор о раду

plavi cuperak logo

Мој Тител

moj titel logo